Mainos
Mainos

Yliopistot valmiita yhteistyöhön ammattikorkeakoulujen kanssa

Useimmissa yliopistoissa yhteistyö liittyy opiskelun tuki- ja hallintopalveluihin ja tilakysymyksiin.

Yliopistot suhtautuvat myönteisesti yhteistyöhön ammattikorkeakoulujen kanssa. Tieto ilmenee Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ylioppilaskunnille lähettämästä kyselystä.

Kaikki kyselyyn vastanneet neljätoista ylioppilaskuntaa kertovat, että heidän yliopistonsa joko tekee tai suunnittelee yhteistyötä ammattikorkeakoulun kanssa.

Useimmissa yliopistoissa yhteistyö liittyy opiskelun tuki- ja hallintopalveluihin sekä tilakysymyksiin. Joillain paikkakunnilla yhteistyötä tilojen käytössä laajennetaan rakentamalla yhteistä kampusta yliopistolle ja ammattikorkeakoululle.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välillä on myös opetusyhteistyötä. Pisimmälle kurkottavat ne yliopistot, jotka kehittelevät suoria opintopolkuja ammattikorkeakoulusta maisteriksi.

Kyselyn avulla SYL haluaa nostaa jälleen keskusteluun suomalaisen korkeakoulujärjestelmän tulevaisuuden.

- Yhteistyö eri sektoreiden välillä ei läheskään aina ole pahasta, mutta jonkinlaista koordinaatiota ja kokonaisnäkemystä se kuitenkin vaatii, jos haluamme säilyttää johdonmukaisen järjestelmän, toteaa SYL:n puheenjohtaja Lasse Männistö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme