Mainos
Mainos

Yliopistoväen palkkausjärjestelmästä sopu

Yliopistojen työntekijät saavat alkuvuodenkin palkan uuden järjestelmän perusteella, jos työmarkkinajärjestöt hyväksyvät sen.

Yliopistoihin otetaan käyttöön uusi palkkausjärjestelmä, jonka mukaan palkkaus määräytyy tehtävien vaativuuden, henkilökohtaisen työsuorituksen ja pätevyyden perusteella.

Opetusministeriö ja yliopistojen henkilöstöjärjestöt ovat päässeet järjestelmästä sopuun, mutta nyt päätös etenee työmarkkinajärjestöjen käsittelyyn.

Uusi virka- ja työehtosopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä ennen juhannusta. Uusi palkkausjärjestelmä tulee voimaan takautuvasti tämän vuoden alusta lukien.

Yliopistoissa työskentelee noin 30 000 henkilöä, mikä on neljännes koko valtionsektorin työntekijämäärästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot