Mainos
Mainos

Yliopistoväki uhkaa lakolla

Yliopistojen työntekijät aikovat jättää lakkovaroituksen ylihuomenna. Työtaistelu voisi alkaa runsaan parin viikon kuluttua.

Työntekijäpuolta neuvotteluissa edustavan Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (JUKO) mukaan lakkovaroituksella yritetään vauhdittaa tahmeasti edenneitä sopimusneuvotteluita ja torjua työnantajan esittämät heikennykset työehtoihin.

Yliopistojen henkilöstölle on yritetty neuvotella kokonaan uutta työehtosopimusta sen jälkeen, kun yliopistoista tuli vuodenvaihteen uudistuksen myötä itsenäisiä laitoksia tai säätiöitä. Henkilöstön työnantaja vaihtui, ja neuvottelut uudesta sopimuksesta pääsivät kunnolla käyntiin vuoden alussa.

Nyt neuvottelut ovat jumissa.

- Pöytään ei ole tuotu minkäänlaista esitystä palkankorotuksista. Lisäksi työnantaja on esittänyt heikennyksiä esimerkiksi sairausajan palkkaan sekä työaikajärjestelmään, JUKO:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi sanoo.

Neuvoteltavana oleva sopimus koskee noin 25 000 työntekijää yliopistoissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme