Mainos
Mainos

Ylioppilaiden matala työttömyys yllätti asiantuntijat

Ylioppilastutkinnosta vaikuttaa olevan hyötyä työelämässä myös niille, jotka eivät jatka korkeakouluun.

Pelkän ylioppilastutkinnon suorittaneiden työttömyys oli vuonna 2011 neljä prosenttia. Se on vain puolet siitä, mitä väestöllä keskimäärin samana vuonna.

Koulutusasiantuntijat pitävät ylioppilaiden matalaa työttömyyttä yllättävänä. He arvelevat, että luvut eivät välttämättä kerro koko totuutta.

– Työpaikat, joihin voi päästä pelkällä ylioppilastutkinnolla, ovat vähentyneet ja vähenevät edelleen, sanoo johtaja Jari Rajanen opetusministeriöstä.

– Kuinkahan moni heistä on pätkä- tai osa-aikatöissä, pohtii SAK:n kehittämisjohtaja Markku Liljeström.

Ylioppilaiden matala työttömyys voi selittyä osin esimerkiksi sillä, että keskeneräiset korkeakoulututkinnot eivät näy tilastoissa.

Kaupassa työskentelevä Johanna Tikkanen, 25, kertoo, että ylioppilastutkinnosta on ollut hyötyä ilman jatko-opintojakin.

– Olen se, joka haetaan, kun tulee ulkomaalaisia asiakkaita. Ei kielitaito olisi näin hyvä ilman lukiota. Työhaastatteluissakin työnantajat ovat arvostaneet ylioppilastutkintoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot