Mainos
Mainos

Ylioppilaskirjoitukset käytännössä ohi

Jaäljellä on enää perjantaina ja ensi maanantaina pidettävä saamenkielisten äidinkielen koe, johon osallistuu vain kuusi kokelasta.

Tuhannet abit ovat päättäneet ylioppilaskirjoituksensa vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen. Kevään kirjoitusurakka on nyt käytännössä ohi.

Kirjoitukset jatkuvat vielä perjantaina ja maanantaina saamenkielisten äidinkielen kokeilla, mutta niihin aikoo osallistua vain kuusi abiturienttia.

Lyhyistä kielistä eniten kokelaita keräsi lyhyt saksa, jonka kokeeseen oli ilmoittautunut reilut 4 000 osallistujaa. Toiseksi suosituin oli ranska runsaalla 2300:lla kirjoittajalla.

Muut kielet keräsivät selvästi vähemmän kokelaita. Lyhyen espanjan kirjoitti noin 800, englannin noin 600 ja venäjän noin 400 opiskelijaa.

Kaikkiaan ylioppilaskirjoituksiin oli ilmoittautunut 40 628 kokelasta. Heistä 32 467:llä on mahdollisuus saada tutkintonsa valmiiksi tänä keväänä. Tuloksia odotetaan toukokuun puolenvälin paikkeilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme