Mainos
Mainos

Ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet

Kevään ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat toisen kotimaisen kielen kuullunymmärtämiskokeella. Kyseessä oli pitkä ja keskipitkä oppimäärä.

Tänä keväänä kirjoituksiin on ilmoittautunut kaikkiaan 44 767 kokelasta. Lukuun sisältyvät sekä tutkintoa suorittavat että myös hyväksytyn ja hylätyn kokeen uusijat ja tutkinnon täydentäjät. Tutkintonsa nyt valmiiksi saavia kokelaita on kaikkiaan 34 524. Hajauttamalla ylioppilastutkintoa suorittavia opiskelijoita osallistuu tutkintoon kaikkiaan 27 742.

Tutkinnon yhdellä kertaa suorittavia on puolestaan 10 602. Kaikista 44 767:stä kirjoituksiin ilmoittautuneesta on suomenkielisiä 42 228 ja ruotsinkielisiä 2539. Kokelaista suurin osa eli 25962 on naisia. Miehiä kokelaista on 18805.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat heti huomenna, jolloin on vuorossa vieraan kielen pitkän oppimäärän kuullunymmärtäminen. Keskiviikkona puolestaan testataan vieraan kielen lyhyen oppimäärän kuullunymmärtäminen. Varsinaiset kirjalliset kokeet aloittaa äidinkielen ensimmäinen koe 12. maaliskuuta. Tämän kevään kirjoitusjakson päättävät saamenkielisten äidinkielen kokeet 28. maaliskuuta ja 2. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme