Mainos
Mainos

Ylioppilaskirjoitukset polkaistiin käyntiin - kirjoittajia teineistä eläkeläisiin

Abiturientti Teemu Kirjonen luki viimeisiä tärppejä vielä myöhään eilen illalla. 1960-luvulla oppikoulu tuntui tiukkapipoisten paikalta, minkä vuoksi Kirjonen silloin valitsi kauppaopiston. Viime vuosien aikana mieli on kuitenkin muuttunut.

- Kai tässä voisi vanhaa sanontaa mukaella, että mitä pojat edellä sitä isät perässä, 58-vuotias Kirjonen naurahtaa.

Kirjosen omat pojat kirjoittivat jo vuosia sitten ja hymähtelevät nyt isänsä innokkuudelle. Tavoitteena on saada valkolakki päähän ensi syksynä.

- Kyllä minä siitä lähden että pari c:tä pitäisi saada eikä yhtään a:ta, hän toteaa.

Eikä opintie tähän lopu, Kirjonen tähtää vielä ylioppilastutkintoakin korkeammalle.

- Kaupalliset asiat kiinnostavat kovasti. Voisi sitä kauppakorkeaan mennä jotain tiettyä ainetta lukemaan, vaikka ei nyt ihan koko tutkintoa kävisikään, Kirjonen suunnittelee.

Myös toista espoolaista ylioppilaskokelasta, 40 vuotta nuorempaa Minna Mikkilää kiinnostaisi kauppakorkeakoulu, mutta ensin on keskityttävä kirjoituksiin.

Aamulla ei tärppejä enää Mikkilän kodissa luettu, ja viimeinen yökin ennen ensimmäistä ylioppilaskoetta tuli nukuttua hyvin.

Eväsleipiä tehdessä jännitys kuitenkin hiipi kutittelemaan vatsanpohjalle. Äidinkieli ei ole - eikä varsinkaan tekstianalyysi - Mikkilän vahvimpia aineita.

- Tulee varmaan tehtäviä, joissa pitää pohtia ja tulkita tekstiä ja kuvia. Vähän jännittää, että jos ei ihan ymmärrä mikä sen tekstin viesti on. Toivottavasti ei kävisi niin, että menee ihan ohi aiheen, Mikkilä pohtii.

Ylioppilaslakki olisi määrä saada päähän tänä keväänä, ja Minna Mikkilän haaveissa siintävät magnan paperit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme