Mainos
Mainos

Ylioppilaskirjoitukset vauhtiin

Ylioppilaskirjoitusten kirjalliset kokeet alkavat tänään. Ensimmäisenä abiturienttien ohjelmassa on äidinkielen koe. Ylihuomenna kirjoitetaan reaalikoe ja perjantaina matematiikka.

Ensi viikolla ovat vuorossa muun muassa äidinkielen toinen koe ja vieraan kielen pitkä oppimäärä. Kirjoitukset päättyvät 26. maaliskuuta.

Luokiolaiset tahtovat maksuttomat kirjoitukset

Suomen Lukiolaisten Liitto on tänään vedonnut maksuttoman ylioppilastutkinnon puolesta. Liitto on luovuttanut opetusministeriölle adressin, jossa lähes 25000 lukiolaista vaatii maksutonta tutkintoa. Liitto esittää, että opetusministeriön budjettiin lisättäisiin tarvittavat 30 miljoonaa markkaa ylioppilastutkintolautakunnan toiminnan rahoittamiseksi. Siten voitaisiin luopua ylioppilastutkintomaksujen keräämisestä lukiolaisilta.

Liiton mukaan osa lukiolaisista joutuu luopumaan ylioppilastutkintonsa hajauttamisesta tai ylimääräisten kokeiden kirjoittamisesta ylioppilastutkinnon maksujen vuoksi. Ylioppilastutkinnon suorittaminen maksaa tavalliselle lukiolaiselle noin 700-1000 markkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot