Mainos
Mainos

Ylioppilaskirjoituksissa tänään reaaliaineita

Ylioppilaskirjoituksissa on tänään psykologian, filosofian, historian, fysiikan ja biologian koe. Psykologia ja filosofia kirjoitetaan sähköisesti.

Niiden lisäksi sähköisesti voi tänä vuonna suorittaa saksan, ranskan, yhteiskuntaopin ja maantieteen.

Kirjoituksiin osallistuu tänä vuonna runsaat 40 000 kokelasta. Kirjoitukset jatkuvat perjantaina vieraan kielen pitkän oppimäärän kokeella.

Sähköisiä kokeita toista kertaa

Ylioppilastutkinto järjestetään osittain sähköisesti nyt toista kertaa. Vuoden 2016 syksyllä järjestettiin ensimmäiset sähköiset kokeet maantieteessä, saksassa ja filosofiassa.

Sähköiset kokeet tehdään joko koulun tai oppilaan omalla kannettavalla tietokoneella. Koneen käyttöjärjestelmä käynnistetään tietokoneelle USB-tikulla, joka korvaa koneen oman käyttöjärjestelmän. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan sähköisen kokeen tietoturvajärjestelyt ovat tiukemmat kuin paperikokeessa. Tehtävien vuotamisriski on minimoitu siten, että tehtäväpaketit ovat rehtorin vahvan tunnistautumisen takana.

Ylioppilastutkinnon on määrä olla täysin sähköinen keväällä 2019.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme