Mainos
Mainos

Ylioppilastutkinnon uudistamista kannatetaan

Ylioppilastutkinnon rakennekokeilun vakinaistaminen on saanut kannatusta sivistyspoliittiselta ministeriryhmältä.

Sivistyspoliittinen ministeriryhmä esittää yo-tutkinnon rakennekokeilun vakinaistamista huolimatta ministeri Jan-Erik Enestamin vastustuksesta. Asiasta kertoi opetusministeri Tuula Haatainen ministerityöryhmän kokouksen jälkeen.

Asiaa on tarkoitus käsitellä valtioneuvostossa mahdollisesti 7. huhtikuuta. Enestamin mukaan päätöksestä joudutaan äänestämään. Ministerityöryhmään kuuluu Haataisen ja Enestamin lisäksi kulttuuriministeri Tanja Karpela.

Rakennekokeilumallissa äidinkieli on ainoa kaikille pakollinen ylioppilastutkinnon koe. Näin abiturientit voivat jättää kirjoittamatta esimerkiksi toisen kotimaisen kielen eli ruotsin tai suomen. RKP on vastustanut uudistusta jyrkästi.

Opetusministeri Haataisen mukaan tavoitteena on saada uudistus voimaan ensi syksynä. Hän kuitenkin arvioi, että asian käsittely voi viipyä eduskunnassa niin pitkään, ettei uudistus ehdi voimaan vielä syksyn ylioppilaskirjoituksiin vaan vasta kevääksi 2005.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.03.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot