Mainos
Mainos

Ylipainoinen lapsi tarvitsee perheen tukea

Ylipainoisen lapsen hoidossa on tärkeää saada koko perhe muuttamaan elintapojaan, korostaa lasten lihavuuden Käypä hoito -suosituksen päivittänyt työryhmä.

Työryhmän mukaan lasten lihavuuden ennaltaehkäisy on tärkeää, sillä ylipaino lisää monien sairauksien määrää. Kolmasosalla lihavista lapsista on useita valtimotaudin riskitekijöitä sekä riski sairastua rasvamaksaan, astmaan ja uniapneaan.

Seurauksena voi olla myös psyykkisiä ongelmia, jotka taas voivat vaikeuttaa painonhallintaa. Lisäksi lihavasta lapsesta kasvaa usein ylipainoinen aikuinen.

Vanhemmat voivat tukea lasta muun muassa tarjoamalla terveellistä ruokaa ja kannustamalla liikkumaan. Hoidon tavoitteena on myös vähentää television ja tietokoneen käyttöä.

Työryhmä painottaa, että lihavuutta voidaan hoitaa kodin lisäksi kouluissa, päiväkodeissa ja harrastusyhteisöissä.

Lasten ja nuorten ylipainoisuus on yleistynyt merkittävästi. Suomessa 12-18-vuotiaiden ylipainoisten määrä on jopa kolminkertaistunut 30 vuodessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot