Mainos
Mainos

Ylipainoiset miehet hyötyvät armeijasta

Tuoreen tutkimuksen mukaan ylipainoiset hyötyvät varusmiespalveluksesta. Lihavuus ja ylipaino eivät ole välttämättä tarkoituksenmukaisia perusteita sulkea henkilöä pois armeijasta, kerrotaan Oulun yliopiston terveystieteiden laitoksen, Puolustusvoimien ja Oulun Diakonissalaitoksen yhteisessä tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan armeijassa tapahtuva kunnon kohoaminen ja kehon koostumuksen muutos voivat edistää nuorten miesten terveyttä ja näin kannustaa heitä jatkamaan terveellisiä elintapoja myös armeijan jälkeen.

Tutkimuksessa mitattiin varusmiesten kehon koostumus noin 1000 varusmieheltä palveluksen alussa ja lopussa. Eniten varusmiespalveluksesta hyötyivät ylipainoiset ja lihavat nuoret miehet, jotka eivät aiemmin olleet olleet liikunnallisesti aktiivisia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot