Mainos
Mainos

Ylivieskan kirkkopalo: Näihin kysymyksiin odotetaan vastausta poliisilta

Ylivieska ennen
Tältä Ylivieskan kirkko näytti ennen tuhoa. Kuva: Eveliina Pylväs, Ylivieskan seurakunta.
Ylivieska aamu 4
Paloyön jälkeisenä aamuna jäljellä olivat vain kuoret. Copyright: Lehtikuva. Kuva: Tomi Hirvinen.

Ylivieskan kirkon toissaöinen tuhopoltto on herättänyt useita kysymyksiä. Paikalla kello 14 alkavassa poliisin infossa oleva MTV Uutisten toimittaja Outi Airola listasi niistä olennaisimmat.

Tunnustus vai ei?

– Nyt odotellaan sitä, minkä laatuinen tuo tunnustus, joka alustavassa kuulustelussa on saatu ja kuulustelussa taas ei. Poliisi varmasti tarkentaa sitä tiedotustilaisuudessa.

Tekijä yksin, rasistinen motiivi?

– Mielenkiinnolla odotellaan sitä, onko taustalla suurempi joukko, voiko tämä liittyä viime syksynä Ylivieskassa tapahtuneisiin rasistisiin rikoksiin. Polttopulloja on viety kristillisen opiston seinustalle, yksi tekaistu raiskausepäily tehtiin turvapaikanhakijoita vastaan.

Ylivieskassa jopa kaupunginhallitus otti muutama kuukausi sitten kantaa siihen, että rasismin on loputtava, se on kitkettävä, Airola jatkaa.

Palopaikalla useasti vieraillut Airola kertoo nähneensä paikkakunnalla paljon liikuttuneisuutta.

– Ihmiset halailevat toisiaan, kirkkoherra ja kirkon työntekijät ovat liikkuneet ihmisten keskuudessa. Monet eivät ole halunneet sanoa mitään medialle, tämä koetaan aika uskomattomana. Voisi toivoa, että teon taustalla olisi yksittäinen tekijä eikä tämä liittyisi yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Ei esimerkiksi siihen, että paikkakunnalle on tullut turvapaikanhakijoita ja seurakunta on heitä voimakkaasti tukenut.

"

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme