Mainos
Mainos

Kirkon sammutusjärjestelmää ei voitu käynnistää – uuden kirkon rakentamiseksi edessä pitkä polku

Ylivieskan tulipalossa tuhoutuneen puukirkon sammutusjärjestelmää ei voitu käynnistää, kertoo Ylivieskan seurakunnan talousjohtaja Pentti Haikola.  

Pelastuslaitos ei pystynyt syöttämään vettä kuivaputkisprinklerijärjestelmään, koska tulipalo oli syttynyt räjähdysmäisesti. Kirkon ulkopuolella oli kaksi syöttöpistettä vedelle, mutta palokunta ei päässyt niiden lähelle.  

Ylivieskassa käytössä ollut kuivaputkijärjestelmä soveltuu tiloihin, joissa on jäätymisen vaara.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi on ottanut kiinni 1980-luvulla syntyneen suomalaismiehen paloon liittyen. Mies on alustavissa kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä palon.  

– Minulla ei ole kuin epävirallinen, poliisilta saatu tieto, että palon sytyttämiseen on käytetty jotain sytytysainetta, Haikola kertoo.  

Seurakunnan vakuutukset olivat onneksi kunnossa. Haikolan mukaan seurakunta oli käynyt vakuutukset läpi marraskuussa. Tuhoutunut kirkko oli vakuutettu noin kuudesta miljoonasta eurosta.

– Se on vaikea sanoa, että mikä on kirkon todellinen arvo. Ei sitä voi rahassa mitata.  

Tuhoutuneen 1700-luvulla rakennetun kirkon tilalle rakennetaan luultavasti uusi.  

– Kirkko rakennetaan, mutta muuta ei tässä vaiheessa voi sanoa. Siinä on pitkä polku edessä, Haikola toteaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme