Mainos
Mainos

Ylläksellä lumivyöry: Yksi loukkaantui – riski huomattava

Ylläksellä Kesänkitunturin pohjoispuolella syntyi eilen lumivyöry, jossa loukkaantui lievästi yksi laskija. Ylläksen rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen kertoo, että lumivyöry sattui hoidettujen rinteiden ulkopuolella.

Poukkasen mukaan vyöry lähti liikkeelle, kun ryhmä vapaalaskijoita liikkui luonnonvaraisessa tilassa olevalla tunturilla. Yksi laskijoista loukkasi lievästi jalkansa, mutta koko ryhmä pääsi paikalta pois omin voimin.

Rinteiden turvallisuutta tarkkailevan Ski Patrolin mukaan lumivyöry oli leveydeltään 200–250 metriä ja pituudeltaan 300 metriä. 

Ilmatieteen laitoksen ylläpitämässä lumivyöryennusteessa vyöryjen todennäköisyys on Ylläksellä yleisesti tasolla 2. Ski Patrolin paikallisen arvion mukaan todennäköisyys alueella on osin korkeampi, tasolla 3, mikä viittaa huomattavaan riskiin.

Poukkanen kertoo, että vastaavia lumivyöryjä sattuu Ylläksellä hoidettujen rinteiden ulkopuolella muutaman kerran kaudessa. Hänen mukaansa ihmisiä on vyöryissä osallisena keskimäärin kerran talvessa.

Poukkanen muistelee, että viimeisten 13 vuoden aikana on sattunut aiemmin ainoastaan yksi tapaus, jossa laskija on loukkaantunut lievästi.

– Kyllähän tällaisia aina on käsiteltävä läheltä piti -tilanteina, kun ihminen on mukana, Poukkanen muistuttaa.

Lumivyörystä kertoi aiemmin tänään Yle.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme