Mainos
Mainos

Yllättävä etu metrovartijan työssä: kannattaa olla nuori nainen

Sukupuoli voi olla vartijantyössä työsuhde-etu. Tätä mieltä on puolitoista vuotta Securitaksen vartijana työskennellyt Iines Kaarakainen.

Kaarakainen partioi työssään Helsingin metroissa ja silloin tällöin raitiovaunuissa. Vaikka viime päivinä uutisissa on kerrottu julkisissa liikennevälineissä sattuvasta väkivallasta, kohtaa Kaarakainen vakavaa väkivaltaa harvoin, vain muutaman kerran vuodessa. Suurin osa uhkista jää suunsoiton tasolle.

– Pari kertaa on sanottu, että löisin turpaan, mutta en kehtaa, kun olet noin pieni tyttö, Kaarakainen sanoo.

Kaarakaista ei pelota töissä. Hänellä on oikeus lähteä karkuun, jos siltä tuntuu, ja apua kuuluu hälyttää ajoissa paikalle.

Yleensä väkivaltaan taipuvaiset ovat humalaisia miehiä, jotka rähisevät keskenään ja tuntuvat vihaavan koko maailmaa. Kaarakaisen mielestä oma väkivallanuhka riippuu siitä, miten tapausta käsittelee: yrittääkö neuvotella vai ratkaista tilanteen fyysisemmin.

– Taktiikkani on houkutella rähisijä rauhallisesti ulos. Huomion kiinnittäminen itseen ei ole vaikeaa, koska kaikki vihaavat vartijoita niin paljon, Kaarakainen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot