Mainos
Mainos

Yllättävä tulos: Viina väistymässä suomalaisten biletyksessä

Yökerhojuhlintaa tutkinut valtiotieteen tohtori Antti Maunu arvioi, että juomisen rinnalle on noussut yhä enemmän muita tapoja viettää aikaa yhdessä.

Maunun mukaan alkoholi on juhlinnassa harvemmin itse tarkoitus vaan se toimii voiteluaineena sosiaaliseen kanssakäymiseen. Yhä useampi välttää humalahakuista juomista ja juhlii muilla keinoilla. 

– Näitä juhlimisen muotoja ovat esimerkiksi musiikki ja tanssi. Voi olla, että kun ihmiset kasvavat ulospäin suuntautuneemmiksi ja sosiaaliset taidot todennäköisesti paranevat, alkoholia tarvitaan biletyksen voiteluaineena entistä vähemmän.

– Sinällään suomalainen juhlintakulttuuri voi hyvin ja kukoistaa, ja muutokset ovat melko hitaita, Maunu sanoi Porin SuomiAreena-tilaisuudessa.

Tutkijana Maunua kiinnostaa, miten sosiaalinen media muuttaa juhlintaa ja tekee siitä entistä julkisempaa.

– On esitetty arvioita, että runsas sosiaalisen median käyttö on osaltaan vähentänyt nuorten alkoholinkäyttöä, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme