Mainos
Mainos

Ylöjärven vesijohdot kloorataan

Koko Ylöjärven vesijohtoverkosto puhdistetaan viikonlopun aikana klooraamalla. Vedessä on havaittu pieniä määriä suolistobakteereja.

Juomiseen ja ruuan valmistukseen käytettävän veden keittokehotusta on laajennettu koskemaan koko Ylöjärveä lukuun ottamatta Viljakkalaa. Syynä on se, että aiemmin puhtaista näytteistä on löytynyt yksittäisiä koliformisia bakteereja. Vedenkeittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistön mukaan vesijohtoverkoston puhdistuksessa käytettävät kloorimäärät ovat pieniä, alle milligramma klooria litrassa vettä. Kloori saattaa silti maistua juomavedessä.

Yksi Tampereen naapurissa sijaitsevan Ylöjärven vesitorneista on tilapäisesti poissa käytöstä, koska saastuneen veden epäillään levinneen sieltä. Lepistön mukaan mahdollista on myös se, että suolistobakteerit ovat tulleet kaupungin vedenottamoon sadevesien mukana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme