Mainos
Mainos

YM: Kaavoituspakko järeä keino

Valtiosihteeri Stefan Wallinin mielestä pakkolaki puuttuisi kuntien itsemääräämisoikeuteen.

Ympäristöministeriö suhtautuu varauksellisesti ehdotukseen laista, joka velvoittaisi kunnat kaavoittamaan asuntoja kasvukeskuksiin nykyistä ripeämpään tahtiin.

Valtiosihteeri Stefan Wallinin mielestä on syytä odottaa, mitä maankäyttö- ja rakennuslain toimivuutta seurannut työryhmä esittää kuun lopulla.

Wallin arvioi, että kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen esittämä pakkolaki olisi järeä ase, joka puuttuisi kuntien itsemääräämisoikeuteen.

Asuntojen kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamista on Wallinin mukaan tarpeen kuitenkin edistää. Hän muistutti, että nykyinenkin lainsäädäntö antaa kunnille mahdollisuuden vauhdittaa rakentamista. Kunta voi periä kaavoitettujen, mutta rakentamattomien tonttien omistajilta korotettua kiinteistöveroa.

Rakennusteollisuus korostaa, että kunnat pystyvät nopeuttamaan tonttien kaavoitusta - ilman että lainsäädäntöä muutetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme