Mainos
Mainos

YM: Kaavoituspakko järeä keino

Valtiosihteeri Stefan Wallinin mielestä pakkolaki puuttuisi kuntien itsemääräämisoikeuteen.

Ympäristöministeriö suhtautuu varauksellisesti ehdotukseen laista, joka velvoittaisi kunnat kaavoittamaan asuntoja kasvukeskuksiin nykyistä ripeämpään tahtiin.

Valtiosihteeri Stefan Wallinin mielestä on syytä odottaa, mitä maankäyttö- ja rakennuslain toimivuutta seurannut työryhmä esittää kuun lopulla.

Wallin arvioi, että kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen esittämä pakkolaki olisi järeä ase, joka puuttuisi kuntien itsemääräämisoikeuteen.

Asuntojen kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamista on Wallinin mukaan tarpeen kuitenkin edistää. Hän muistutti, että nykyinenkin lainsäädäntö antaa kunnille mahdollisuuden vauhdittaa rakentamista. Kunta voi periä kaavoitettujen, mutta rakentamattomien tonttien omistajilta korotettua kiinteistöveroa.

Rakennusteollisuus korostaa, että kunnat pystyvät nopeuttamaan tonttien kaavoitusta - ilman että lainsäädäntöä muutetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot