Mainos
Mainos

Ymmärrätkö sinä tätä Guggis-slangia? Katso video

Guggenheim-museohanke on synnyttänyt aivan uuden slangin suomen kieleen. Tämä Guggis-kieli henkilöityy Helsingin kaupungin taidemuseon johtajaan Janne Gallen-Kallela-Siréniin. Valtaosa tavallisista ihmisistä ei ymmärrä, mitä filosofian tohtori Gallen-Kallela-Sirén puhuu.

– On ehkä ennenaikaista tulkita, mitä maailmalla tästä (Guggenheim-museon kielteisestä päätöksestä) mietitään, koska nyt tämä on vasta tapahtunut ja se ikään kuin uutisen reflektiopinta kestää jonkin aikaa ennen kuin se sitten ikään kuin absorboituu, tämän aamun Huomenta Suomessa vieraillut Gallen-Kallela-Sirén totesi.

Eilisillan Kymmen Uutisissa hän sanoi Guggenheim-museon olevan jo nyt osa suomalaisten kulttuurista DNA:ta.

Viime vuonna Nelosen uutisten haastattelussa Gallen-Kallela-Sirén puhui Gutenbergin galaksista.

– Takanamme on 500 vuotta Gutenbergin galaksia, jossa painettu sana on ollut hegemoninen vallan väline. Nyt seisomme visuaalisen vuosisadan kynnykselllä ja vanha Gutenbergin galaksi horjuu jalkojemme alla. Visuaalisen lukutaidon kentillä tarvitaan huipputoimijoita, Gallen-Kallela-Sirén totesi tuolloin.

Kielitoimiston sanakirjan mukaan reflektorinen tarkoittaa fysiologista refleksinä ilmenevää tai heijasteista eli reflektiopinta tarkoittanee tässä tapauksessa heijastavaa pintaa. Absorboitua tarkoittaa yleensä imeytymistä. Slangin Kielitoimiston sanakirja määrittelee jonkin ikä-, ammatti-, harrastaja- tai muun sellaisen ryhmän käyttämäksi, sanastoltaan yleiskielestä poikkeavaksi puhekieleksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot