Mainos
Mainos

Ympäristöaktivistit kerääntyvät Hanhikiven ydinvoimalatyömaalle – poliisi lisää valmiuksiaan

Poliisi tiedottaa, että ympäristöaktivistit ovat kerääntymässä Hanhikiven alueelle ja valmistautuvat protesteihin ydinvoimalatyömaata vastaan.

Poliisi arvioi, että tällä viikolla suunnitellut tapahtumat vaikuttavat poliisin toimintaan. Siksi poliisi onkin nostanut valmiustasoaan ja lisännyt poliisien määrää alueella.

Niemellä oleva työmaa on ympäröity aidoin ja kieltomerkein, joita poliisi odottaa kaikkien paikalla olevien noudattavan. Mediatiedotteiden mukaan aktivistit ovat suunnitelleet ”valtaavansa” niemen huomenna tunkeutumalla aitojen ympäröimälle alueelle.

Mielenosoittajat ovat pitäneet leiriä voimalatyömaan lähellä jo pidemmän aikaa, ja ylikomisario Veijo Alavaikko kertoo, että kiinniottoja on tehty lukuisia viimeisen vuoden aikana.

Poliisi muistuttaakin, että luvaton tunkeutuminen suljetulle työmaalle on rikos. Epäillyt tullaan sen mukaan pidättämään ja teoista aloitetaan rikostutkinta.

Poliisi painottaa, että lailliset ja rauhanomaiset mielenilmaukset ovat hyväksyttyjä, mutta se ja työmaan turvallisuusorganisaatio tulee pysäyttämään laittomat toimet.

Ydinvoimaa on osoitettu mieltä myös Helsingissä, viimeksi elokuussa 2015.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme