Mainos
Mainos

Ympäristöhallinto kerää tietoja maaperän tilasta

Järjestelmässä on jo 21 000 maa-aluetta. Niissä osassa maaperään on päässyt haitallisia aineita, kuten öljyjä tai raskasmetalleja.

Ympäristöhallinto kokoaa tietoja maa-alueista, joiden maaperään on saattanut päästä haitallisia aineita tai jotka on jo tutkittu tai kunnostettu.

Tietojärjestelmässä on nyt noin 21 000 maa-aluetta. Niiden omistajat saavat lähipäivinä kirjeen ympäristöhallinnolta. Kiinteistönomistajia ovat kunnat, yritykset ja yksityiset maanomistajat. Ympäristöministeriössä arvioidaan, että joillekin maanomistajille tiedot maaperän tilasta voivat tulla yllätyksenä.

Tyypillisiä maaperää pilanneita aineita ovat olleet öljyt, bensiini, raskasmetallit tai torjunta-aineet. Esimerkiksi polttoaineen jakelu, kaatopaikat, sahat, kemialliset pesulat, romuttamot tai taimitarhat ovat saattaneet pilata maaperää.

Kohteita on eniten Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa sekä Länsi-Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot