Mainos
Mainos

Ympäristöhallinto kerää tietoja maaperän tilasta

Ympäristöhallinnon tietojärjestelmässä on nyt noin 21 000 maa-aluetta. Tyypillisiä maaperää pilanneita aineita ovat öljyt, bensiini, raskasmetallit tai torjunta-aineet.

Ympäristöhallinto kokoaa tietoja maa-alueista, joiden maaperään on saattanut päästä haitallisia aineita tai jotka on jo tutkittu tai kunnostettu.

Tietojärjestelmässä on nyt noin 21 000 maa-aluetta. Niiden omistajat saavat lähipäivinä kirjeen ympäristöhallinnolta. Kiinteistönomistajia ovat kunnat, yritykset ja yksityiset maanomistajat. Ympäristöministeriössä arvioidaan, että joillekin maanomistajille tiedot maaperän tilasta voivat tulla yllätyksenä.

Tyypillisiä maaperää pilanneita aineita ovat olleet öljyt, bensiini, raskasmetallit tai torjunta-aineet. Esimerkiksi polttoaineen jakelu, kaatopaikat, sahat, kemialliset pesulat, romuttamot tai taimitarhat ovat saattaneet pilata maaperää.

Kohteita on eniten Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa sekä Länsi-Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme