Mainos
Mainos

Ympäristöjärjestö arvostelee STUK:n lausuntoja

Ympäristöjärjestö Bellona arvostelee Suomen Säteilyturvakeskuksen (STUK) lausuntoja Sosnovyi Borin ydinvoimalan turvallisuudesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

-He (STUK) auttavat kaunistelemaan ydinvoimalassa syntynyttä järjestelmää, jota leimaavat turvallisuusmääräysten rikkomukset. He palvelevat tiettyjä intressejä, Bellonan asiantuntija Sergei Haritonov sanoi.

Bellona julkisti eilen Pietarissa raportin voimalan turvallisuudesta. Raportin mukaan polttoaineen varastointi ja liikuttelu on leväperäistä. Voimalassa on Bellonan mukaan myös heikko paloturvallisuus.

Säteilyturvakeskuksessa lähialueyhteistyöstä vastaavan projektipäällikön Kim Söderlingin mukaan keskus ei ole juurikaan ollut tekemisissä ydinvoimalan polttoaineen säilyttämisen kanssa. STUK ei tue ydinvoimalaa rahallisesti, vaan toimittaa sille osaamista ja varusteita.

Sosnovyi Boriin varatut lähialueyhteistyövarat olivat viime vuonna 680000 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme