Mainos
Mainos

Ympäristökeskus: Kymijoen vesi taas uimakelpoista

Laboratoriotulosten perusteella Kymijoen veden pH on normaali, ja vettä voi käyttää normaalin tapaan uima- ja kasteluvetenä.

Kymijoen suvantopaikoissa on ympäristökeskukseen tulleiden ilmoitusten mukaan ollut tänään hieman tavanomaista enemmän kuohaa. Kotkan kaupungin eilen vaahtomuodostumista ottamien näytteiden mukaan niiden pH oli kuitenkin normaali.

- Tulosten perusteella Kymijoen vettä voi käyttää normaaliin tapaan uima- ja kasteluvetenä. Kymijoen virtaamamallin mukaan lievästi emäksinen vesi on jo ehtinyt Kuusankoskelta mereen, tiedotti Kaakkois-Suomen ympäristökeskus.

Kymijokeen pääsi viikko sitten, perjantaina, Kuusankoskella kymmeniä kuutioita keittolipeää, kun UPM:n Kymin sellutehtaalla sattui putkirepeämä. Lauantaina taas Kotkassa Sunilan sellutehtaalta pääsi 30 kuutiota lipeäpitoista kalkkimaitoa mereen Kymijoen suulle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme