Mainos
Mainos

Ympäristökeskus vetoaa vesilintujen puolesta

Suomen ympäristökeskus (Syke) haluaa arvokkaiden lintuvesien pesintää häiritseviä pienpetoja kuriin. Minkki ja supikoira ovat kaikkiruokaisia, ja niiden vapaata temmellystä linnunpesien ja -poikasten parissa yritetään rajoittaa koeluonteisella loukkupyynnillä.

Projektiin kuuluu neljä arvokasta lintukosteikkoa Uudeltamaata: Espoon Laajalahti ja Suomenoja, Helsingin Vanhankaupunginlahti sekä Sipoon Östesundomin lintuvedet Torpviken ja Bruksviken.

Minkin ja supikoiran pyynti aloitetaan syksyllä, ja sitä jatketaan kaksi vuotta. Samalla seurataan lintu- ja pienpetokantojen kehitystä ja sitä, paraneeko vesilintujen pesimätulos. Pyynnin ja petoseurannan hoitavat metsästysseurat, vesilintujen seurannan ympäristöhallinto ja kunnat.

Syke ja Helsingin yliopisto analysoivat tutkimusaineiston.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot