Mainos
Mainos

Ympäristökysymykset suomalaisten huolena

Ympäristöön liittyvät huolenaiheet ovat nousseet keskeisiksi suomalaisten ajatuksissa. Esimerkiksi ilmaston lämpeneminen huolestuttaa suomalaisia huomattavasti enemmän kuin pelko joukkotuhoaseiden leviämisestä. Tiedot käyvät ilmi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan vuotuisesta selvityksestä.

Ympäristökysymykset olivat ainoita asioita, joissa kansalaisten huoli on selvästi lisääntynyt. Kansainvälisen terrorismin rinnalle suurimmaksi huolenaiheeksi on noussut ympäristön tila maapallolla ja luonnonvarojen käyttö. Niistä oli huolissaan 85 prosenttia vastaajista.

Seuraavaksi eniten murehdittiin ilmaston muutoksesta ja ydinaseista.

Dosentti Mika Mannermaa Turun kauppakorkeakoulusta uskoo, että kasvava huoli ympäristöstä luo haasteen puolustuksen suunnittelijoille:

- Ympäristökysymykset ovat ilman muuta osa turvallisuutta tulevaisuudessa. Enää ei voida keskittyä vain perinteisiin armeijan keinoin hoidettaviin kysymyksiin, Mannermaa summaa.

Huoli Venäjän kehityksestä on selvästi vähentynyt. Samoin Irakin tilanteeseen ja kansainväliseen rikollisuuteen suhtaudutaan hieman entistä rauhallisemmin.

Laajassa selvityksessä kysyttiin myös, pitäisikö Suomen pyrkiä Naton jäseneksi. 63 prosenttia vastasi ei, 28 prosenttia kyllä ja 9 prosenttia ei ottanut kantaa.

Kysymyksiin vastasi lähes tuhat ihmistä syyskuussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme