Mainos
Mainos

Ympäristöluvat kallistuvat

Maaliskuun alusta voimaan astuva uusi ympäristönsuojelu- ja vesilainsäädäntö nostaa ympäristölupien hintoja huomattavasti. Sanomalehti Kalevan saamien ennakkotietojen mukaan uusien lakien mukaiset ympäristölupien käsittelymaksut saattavat nousta jopa 50 kertaa nykyisiä suuremmiksi.

Eniten kallistuvat vesitalousasioiden käsittelymaksut. Hintojen korotukset johtuvat pitkälti siitä, että jatkossa lupia hakevat asiakkaat maksavat niitä valmistelevien ja myöntävien viranomaisten työn. Hinnoittelu perustuu valtion maksuperustelakiin, jonka mukaan yhden työtunnin hinta on 350 markkaa.

Kalevan mukaan kalliiden lupamaksujen uskotaan vähentävän tai jopa lopettavan hyvin käyntiin päässeet vesistöjen kunnostusohjelmat. Maksujen korotus uhkaa myös maaseutuelinkeinoa ja sen kehittämistä. Liian kalliiden ympäristölupien pelätään johtavan luvattomiin toimintoihin ja ympäristön pilaantumiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot