Mainos
Mainos

Ympäristömelu lisää aggressiivisuutta ja sydäntautiriskiä

Melun aiheuttamista haitoista yleisin on häiritsevyys. Tämä puolestaan vähentää esimerkiksi auttamishalua, millä on kielteinen vaikutus ihmissuhteisiin.

Melu heikentää elämänlaatua sekä työ- ja toimintakykyä. Ympäristöministeriön tuoreen tutkimuksen mukaan pahimmillaan melu voi alentaa toimintakykyä niin paljon, että ihmisen toimeentulo ja elintaso heikkenevät.

Koska melu häiritsee, se voi lisätä stressiä ja sairastumisia. Pitkäaikainen ympäristömelulle altistuminen lisää riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin.

Tutkimuksen mukaan häiritsevyys onkin melun aiheuttamista haitoista yleisin. Häiritsevyys voi haitata ihmissuhteita, koska se lisää aggressiivisuutta ja vähentää toisten huomioon ottamista ja auttamishalua.

Esimerkiksi lentokoneiden, teiden ja junien jatkuvalta meteliltä ihmiset suojautuvat sulkemalla kotiensa ikkunat ja soittamalla musiikkia. Kuitenkin moni haluaa muuttaa jatkuvassa liikennemelussa kylpevältä alueelta pois.

Monet ihmiset altistuvat nykyään melulle ympäri vuorokauden töissä, kotona ja vapaa-aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme