Mainos
Mainos

Ympäristöministeri Niinistö: Suomen näytettävä esimerkkiä päästöjen vähentämisessä

Ympäristöministeri Ville Niinistön (Vihr.) mielestä Suomen pitäisi ottaa vahvempi rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa.

- Suomen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on kokoaan suurempi. Rikkaana hyvinvointivaltiona, jonka päästöt asukasta kohden ovat ikävä kyllä maailman huippuluokkaa, meidän tulee näyttää esimerkkiä päästöjen vähentämisessä ja vaatia tätä myös muilta teollisuusmailta, kirjoittaa Niinistö MTV3 Uutisten ilmastosivujen kolumnissa.

Niinistön mukaan Suomi on jo siirtynyt EU:n ympäristöneuvostossa keskustelemaan edistyksellisten ilmastomaiden joukkoon. Nämä maat vaativat EU:n päästövähennystavoitteen nostamista 30 prosenttiin. Suomi ratkaisee kantansa EU:n yksipuoliseen tavoitteiden korottamiseen tällä hallituskaudella.

Niinistö muistuttaa, että tuoreen eurobarometrin mukaan ilmastonmuutos pelottaa eurooppalaisia enemmän kuin talouskriisi.

- Ilmastonmuutoksen torjuminen on kansalaisten mielestä tärkeää, talouden kannalta kriittistä sekä ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä.

Ensi viikolla alkavilta Durbanin ilmastoneuvotteluilta Niinistö odottaa selkeää suunnitelmaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

- EU ja Suomi tavoittelevat vahva tiekarttaa ja aikataulua kansainväliselle, kattavalle ja laillisesti sitovalle ilmastosopimukselle, kirjoittaa Niinistö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme