Mainos
Mainos

Ympäristöministeri uskoo ilmastopaketin syntyvän

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki suhtautuu luottavaisesti siihen, että EU:n tahmeasti edennyt ilmasto- ja energiapaketti saadaan kasaan ensi viikon huippukokoukseen mennessä.

EU:n ympäristöministerit ovat ruotineet ilmasto- ja energiapakettia kolmituntiseksi venähtäneellä lounaallaan Brysselissä.

- Juna näyttää etenevän lopputuloksen kannalta hyvin. Tämä on hyvä signaali kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden kannalta, Lehtomäki sanoo viitaten käynnissä olevaan ilmastokokoukseen Puolan Poznanissa, missä sorvataan jatkoa Kioton ilmastosopimukselle.

Uudesta sopimuksesta on tarkoitus sopia Kööpenhaminassa vuoden kuluttua.

Lehtomäen mukaan EU-neuvotteluissa on edelleen useita auki olevia kysymyksiä.

Lehtomäen mukaan Suomelle tärkeä massa- ja paperiteollisuus näyttäisi pääsevän nyt mukaan hiilivuodolle alttiiden teollisuudenalojen listalle. Teollisuudenaloja on vertailtu sillä perusteella, kuinka paljon päästökauppa nostaisi niiden toimintakustannuksia ja kuinka merkittäviä vientialoja ne ovat EU:lle.

Hiilivuodolle alttiiksi katsottavat teollisuudenalat saavat ilmaisia päästöoikeuksia, jotta niiden kilpailukyky EU:n ulkopuolisiin maihin verrattuna ei heikkenisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme