Mainos

Ympäristöministeriö valittaa Vuotos-päätöksestä

Ympäristöministeri Satu Hassin mukaan ympäristöministeriö valittaa Pohjois-Suomen vesioikeuden Vuotos-päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Hassi

Ympäristöministeriö jättää Hassin mukaan lähipäivinä myös purkuhakemuksen, joka koskee vesioikeuden lupaa aloittaa allasalueen osittainen raivaus. Hassin mielestä altaan rakennuslupa pitää evätä, koska altaan ympäristöhaitat ovat merkittävät.

Altaan fosfori- ja elohopeapäästöt olisivat hänen mukaansa niin suuret, ettei teollisuus saisi lupaa vastaaville vesistöpäästöille. Myös altaan metaanipäästöt olisivat huomattavat, Hassi perusteli tiistaina. Metaani on hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu.

Altaan haitalliset ympäristövaikutukset ulottuisivat lisäksi alueella esiintyviin uhanalaisiin lajeihin. Altaan pohjan osittaista raivauslupaa Hassi vastustaa siksi, että Natura-prosessi EU:ssa on kesken, samoin kuin komission kanteen käsittely.

Komissio on ilmoittanut nostavansa EY:n tuomioistuimessa kanteen lintudirektiivin puutteellisesta toteutuksesta Suomessa. Komissio on erikseen huomauttanut, ettei Kemihaaran suot kuulu Suomen Natura-verkostoesitykseen, vaikka alue on tärkeä linnustolle.

Vuotosgrafiikka

-Kaiken todennäköisyyden mukaan tulossa oleva kanne edellyttää, että Kemihaaran suot pitää sisällyttää Naturaan, arvioi Hassi. Hänen mukaansa allasalueen liittäminen Naturaan estäisi altaan rakentamisen.

-Vaikka Kemihaaran suot eivät Naturaan päätyisikään, se ei merkitse mielestäni altaan rakentamista, Hassi sanoi viitaten altaan päästöihin. Vuotosta ei Hassin mukaan oteta esille hallituksen Natura-työryhmässä esille ennen kuin komissiosta on ilmoitettu, että kanne tulee.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot