Mainos
Mainos

Ympäristöministeriön rakentamismääräysuudistus loppusuoralla

Ympäristöministeriön rakentamismääräysten uudistustyö on loppusuoralla. Kentällä uskotaan, että tiukentuvat määräykset ovat uhka ennenmuuta suositulle hartiapankkirakentamiselle.

Ympäristöministeriö kiistää, että uudet rakentamismääräykset uhkaisivat hartiapankkirakentamista. Kentällä rakentamista valvovan näkemys on toinen. - Uusi rakentamismääräyskokoelman A 2-osa merkitsee hartiapankkirakentamisen asteittaista vähenemistä ja loppumista sen takia, että rakentamiseen vaaditaan ammattilaisia suunnitelusta rakentamisen loppuun saakka, puheenjohtaja Klaus Pelkonen rakennustarkastusyhdistyksestä kertoo.

Omakotitalot ja loma-asunnot edustavat lähes puolta koko asuntotuotannosta. Useimmiten ne rakennetaan joko osittain tai kokonaan hartiapankkiperiaatteella.

Viranomaiset perustelevat uudistuksia sillä, että uusi maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää viranomaisilta toimia, joilla taataan laadukas rakentaminen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.04.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme