Mainos
Mainos

Ympäristöministeriön rakentamismääräysuudistus loppusuoralla

Ympäristöministeriön rakentamismääräysten uudistustyö on loppusuoralla. Kentällä uskotaan, että tiukentuvat määräykset ovat uhka ennenmuuta suositulle hartiapankkirakentamiselle.

Ympäristöministeriö kiistää, että uudet rakentamismääräykset uhkaisivat hartiapankkirakentamista. Kentällä rakentamista valvovan näkemys on toinen. - Uusi rakentamismääräyskokoelman A 2-osa merkitsee hartiapankkirakentamisen asteittaista vähenemistä ja loppumista sen takia, että rakentamiseen vaaditaan ammattilaisia suunnitelusta rakentamisen loppuun saakka, puheenjohtaja Klaus Pelkonen rakennustarkastusyhdistyksestä kertoo.

Omakotitalot ja loma-asunnot edustavat lähes puolta koko asuntotuotannosta. Useimmiten ne rakennetaan joko osittain tai kokonaan hartiapankkiperiaatteella.

Viranomaiset perustelevat uudistuksia sillä, että uusi maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää viranomaisilta toimia, joilla taataan laadukas rakentaminen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.04.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot