Mainos
Mainos

Ympäristörikoksista rangaistaan pian koko EU:ssa

Vakavat ympäristöä turmelevat teot tulevat rangaistaviksi koko Euroopan unionin alueella. EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvosto on hyväksynyt direktiivin, joka määrää jäsenvaltioita rankaisemaan tahallaan ympäristöä pilaavista teoista.

Rangaistaviksi säädetyt teot koskevat muun muassa päästöjä, jätteitä, vaarallisten laitosten toimintaa, suojeltuja luonnonvaraisia eläin- ja kasvilajeja sekä niiden kauppaa. Oikeusministeriön mukaan direktiivi edistää ympäristönsuojelua etenkin sellaisissa jäsenmaissa, joissa rikoksia ja rangaistuksia koskevat säädökset eivät nykyisin ole kattavia.

Suomessa direktiivillä on vähäisempiä vaikutuksia, sillä valtaosa siinä mainituista teoista on jo nyt rangaistavia.

Jäsenmaiden on saatettava oma lainsäädäntönsä yhdenmukaiseksi direktiivin kanssa kahden vuoden sisällä. Rangaistusten lajista ja tasosta jäsenvaltiot saavat päättää itse.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot