Mainos
Mainos

Ympäristörikosten määrä kasvaa

Poliisille ilmoitettujen ympäristörikosten määrä on kasvanut reilusti jo toista vuotta peräkkäin. Epäiltyjä törkeitä ympäristön turmelemisia kirjattiin viime vuonna kaksi.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 451 ympäristörikosta, kun toissa vuonna ilmoitettuja tekoja oli nelisensataa ja sitä edellisinä vuosina vajaat kolmesataa vuosittain.

Ympäristörikosten ilmoittamiskynnystä on pyritty viime vuosina madaltamaan. Yleensä ympäristörikokset ovat ympäristön turmelemista ja lievempiä ympäristörikkomuksia.

Epäiltyjä törkeitä ympäristön turmelemisia kirjattiin viime vuonna kaksi. Toisessa Riihimäen ratapihalle valui tuhansia litroja raakaöljyä, toisessa pelloille levitettiin luvatta yhdyskuntalietettä Kuopiossa.

Luonnonvararikoksia poliisin tietoon tuli viime vuonna nelisensataa. Valtaosa niistä oli metsästysrikoksia tai metsärikoksia. Metsärikos voi olla esimerkiksi laitonta metsän hakkaamista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.05.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot