Mainos
Mainos

"Ympäristötietoisuus lisää kotimaan matkailua"

Kuva: Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys.

Ympäristötietoisuus saattaa tulevaisuudessa lisätä kotimaan matkailua. Kaikkein tiedostavimmat nuoret jopa kieltäytyvät eksoottisista kaukokohteista. Huomenta Suomessa vieraillut Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) ylijohtaja Jaakko Lehtonen uskoo, että tällainen ilmiö ruokkii puolestaan kotimaan matkailua.

- Kotimaan matkailu saattaa tulevaisuudessa lisääntyä eettisten ajatusten myötä. Ja se on selvää, että ympäristöasiat ovat tulleet paljon vakavammin pöydälle viime kymmenen vuoden aikana. Muistan kun 1970-luvulla viherpiiperöitä melkein halveksittiin, mutta tänä päivänä monet ovat valmiita jopa muokkaamaan henkilökohtaista käytöstään aivan uusiksi, sanoo Lehtonen.

Eettinen matkailu tarkoittaa kestävää matkailua, jossa huomioidaan paitsi ympäristötekijät myös sosiaaliset ja taloudelliset tekijät. Eettisessä matkailussa huomioidaan myös matkakohteen pitkän aikavälin hyvä tulevaisuus.

Myös taantuma lisää kotimaan houkuttavuutta

Matkailu on herkkää talousvaihteiluille. Kolmisenkymmentä lentoyhtiötä meni konkurssiin yksin viime vuoden puolella, ja sama määrä saattaa kaatua tänä vuonna.

- Myös talouden taantuma yleensä merkitsee kotimaan matkailulle sesonkia ja kaukomatkat kärsivät jo ihan rahapulan vuoksi, arvioi Lehtonen.

Kaupunki- ja kulttuurilomat pitävät Lehtosen mielestä jatkossakin pintansa. Yleinen trendi on, että lomat lyhenevät ja tihenevät. Lyhyemmät lomat ovat yleensä kulttuuri- tai tapahtumapainotteisia kaupunkilomia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme