Mainos
Mainos

Yo-kirjoitusten kemiasta arvosana kuuden tehtävän perusteella

Ylioppilastutkintolautakunta päätti arvostella kaikki kokelaat vain kuuden tehtävän perusteella, koska tehtävävihon ohjeissa oli virhe.

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt, että kemian ylioppilaskokeen arvosana määräytyy kaikilla kokelailla kuuden tehtävän perusteella. Lautakunnan antamien reaalikokeiden ohjeiden mukaan kemian kokeessa olisi saanut vastata enintään kahdeksaan tehtävään.

Poikkeavan arvioinnin syynä on koevihossa ollut virheellinen ohje, joka antoi vastausten enimmäismääräksi kuusi. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan 99 prosenttia kokelaista vastasi vihon ohjeen mukaan enintään kuuteen tehtävään, minkä vuoksi se voidaan ottaa arvosanamäärityksen perustaksi.

Yli kuuteen tehtävään vastanneiden kokelaiden arvosana määräytyy kuuden eniten pisteitä tuottaneen tehtävän perusteella. Lautakunnan mukaan tämä on oikeudenmukaisin ratkaisu, koska koe on ollut helpompi kuuteen kuin sitä useampaan tehtävään vastanneille ja heillä on ollut enemmän valinnanvaraa.

Kemian kokeeseen oli ilmoittautunut 3850 kokelasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot