Mainos
Mainos

Yo-tutkinnon uudistus valtioneuvostoon tänään

Ylioppilastutkinnon uudistamista koskevaa ehdotusta puidaan tänään valtioneuvostossa. Uudistuksen myötä abiturientti voisi jättää vastaisuudessa kirjoittamatta toisen kotimaisen kielen.

Ehdotus ylioppilastutkinnon muuttamisesta valinnaisemmaksi tulee tänään valtioneuvoston käsittelyyn. Opetusministeri Tuula Haatainen aikoo esittää niin sanotun rakennekokeilun vakinaistamista.

Rakennekokeilussa vain äidinkieli on ainoa kaikille pakollinen ylioppilastutkinnon koe.

Ylioppilaskokeen uudistus on kirvoittanut keskustelua varsinkin ruotsin kielen asemasta, sillä vastaisuudessa abiturientti voisi jättää kirjoittamatta toisen kotimaisen kielen.

SDP ja keskusta ovat vieneet rakennekokeilun vakinaistamista eteenpäin ja RKP vastustaa sitä. RKP:ssä on käytetty myös puheenvuoroja, joissa on kysytty hallitusyhteistyön mielekkyyden jatkamista, jos esitys menee sellaisenaan läpi valtioneuvostossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot