Mainos
Mainos

Yo-tutkintolautakunta ei anna rekisteritietojaan sähköisinä

MTV3 pyysi jo toistamiseen ylioppilastutkintolautakuntaa luovuttamaan sähköiset rekisterinsä. Korkein hallinto-oikeus totesi aiemmin, että lautakunta oli kieltäytynyt tietojen luovuttamisesta väärin perustein.

Ylioppilastutkintolautakunta ei aio antaa rekisteritietojaan tiedotusvälineille sähköisessä muodossa. Lautakunta on käsitellyt MTV3:n tekemän asiakirjapyynnön ja tullut siihen tulokseen, että tietoja ei tarvitse luovuttaa.Ylioppilastutkintolautakunta nojaa ratkaisussaan lakiin ylioppilasrekisteristä, jonka se katsoo menevän julkisuuslain edelle.

Lautakunta pui samaa pyyntöä nyt toistamiseen. Se kieltäytyi jo aiemmin antamasta rekisteritietoja MTV3:lle sähköisesti. Tuolloin lautakunta totesi, että tiedot ovat julkisia, mutta niitä ei voi luovuttaa sähköisessä muodossa.

MTV3 vei asian Helsingin hallinto-oikeuteen, joka katsoi lautakunnan kieltäytyneen tietojen luovuttamisesta väärin perustein. Oikeus tähdensi, että lautakunnan tulee punnita asia uudelleen julkisuuslain säännöksiä soveltaen. Korkein hallinto-oikeus (KHO) päätyi tammikuussa samaan tulokseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme