Mainos
Mainos

Yöjunat saavat jatkaa Kemijärvelle

Työryhmä pitää yöjunayhteyttä tärkeänä pohjoisen matkailulle. Selvitykset aloitettiin sen jälkeen, kun laaja kansanliike ryhtyi kapinoimaan Kemijärven yöjunien puolesta.

Lopetusuhan alla ollut yöjunaliikenne Helsingistä Kemijärvelle jatkuu. Asiaa pohtiva työryhmä pitää junaliikennettä niin tärkeänä pohjoisen matkailulle, että myös Kemijärven yhteys pitää turvata.

VR hankkinee aggregaattivaunun, jonka turvin uudet makuuvaunut voidaan ajaa Kemijärvelle asti. Väliaikaisena ratkaisuna Rovaniemen ja Kemijärven väliä ajetaan nyt taajamajunalla.

Työryhmä antaa selvityksensä ensi kuussa. Se perustettiin sen jälkeen, kun junayhteyden lopetusuhka nostatti laajan kapinaliikkeen.

VR pohtii myös Sallan vanhan kuljetusreitin kannattavuutta. VR:n mielestä Luoteis-Venäjältä Suomeen johtavan yhteyden mahdollisuudet olisi hyvä selvittää. Tavaraa radalla ei liiku, koska kiskot puuttuvat rajan ja Venäjän Alakurtin väliltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot