Mainos
Mainos

Yökerhoissa vietetään hiljaista minuuttia ensi yönä

Lukuisat suomalaiset yökerhot hiljenevät minuutiksi ensi yönä tasan kello kaksi.

Tempauksen tarkoituksena on ottaa kantaa Suomen alkoholipolitiikkaan, jota hiljaisen minuutin järjestäjät luonnehtivat holhouspolitiikaksi.

Mielenilmauksen takana on joukko yökerhoyrittäjiä sekä Muusikoiden liitto. Tempauksen Facebook-sivulla kerrotaan, että mukana on muutama sata yökerhoa ympäri maata.

Tapahtumajärjestäjien mukaan Suomen alkoholipolitiikka uhkaa esimerkiksi tuhansia ravintola- ja panimotyöntekijöiden, muusikoiden ja esiintyvien taiteilijoiden työpaikkoja. Yökerhot saavat nykyään olla Suomessa auki jatkoajan turvin aamuneljään, mutta esimerkiksi sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on väläyttänyt jatkoaikojen poistamista.

Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry kommentoi tempausta sanomalla, että ravintolat ovat vuosien saatossa menettäneet markkinaosuuttaan alkoholinmyynnistä erityisesti ruokakaupoille. Ehytin mukaan ravintoloiden markkinaosuuden menetys ei siis johdu holhoavasta alkoholipolitiikasta vaan alkoholiin liittyvien rajoitusten purkamisesta. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot