Mainos

Yökerhot tiukentamassa turvatoimiaan

Suomessa suuret yökerhot tiukentanevat turvatoimiaan lähivuosina. Useissa ulkomaalaisten suurkaupunkien yökerhoissa sekä diskoissa metallinpaljastimet kuuluvat nykyään vakiokalustoon, ja henkilökunta tarkastaa myös asiakkaiden kassit huolella.

-Turvatarkastusten tiukentaminen on myös Suomessa tarpeen, sillä ravintoloiden aiemmin teettämän tutkimuksen mukaan 25 prosenttia asiakkaista kantaa teräasetta mukanaan. Ravintoloilla tulee olla keino minimoida riskit, joten sen takia metallinpaljastimet tullevat yökerhon ovelle, ravintolapäällikkö Teemu Welin helsinkiläisestä Highlightistä ennakoi.

-Tiukemmat turvatarkastukset olisivat varmasti tervetulleita, sillä ikinä ei tiedä, mitä ihmisten taskussa on, ravintolapäällikkö Guljar Chandi helsinkiläisestä ravintola Fenniasta pohtii.

Kärhämät setvitään nyrkein

Turvatarkastuksien tiukentaminen arveluttaa joitakin ravintoloitsijoita, sillä asiakkaiden suhtautuminen on toistaiseksi arvoitus.

-Arvelen, että ulkomaiden tarkastukset liittyvät siihen, että ravintoloissa on ollut joitakin tapauksia, joiden takia tiukkoihin turvatoimiin on ryhdytty. Esimerkiksi metallinpaljastimet voivat viestiä joillekin ihmisille, että paikassa on odotettavissa levottomuutta. Sen takia en sellaisia halua toistaiseksi käyttöön, toimitusjohtaja Hans Lundberg helsinkiläisestä ravintola Ostrobotniasta kertoo.

-Pelkään pahoin, että esimerkiksi metallinpaljastimet ovat tulevaisuudessa arkipäivää, hän jatkaa.
Highlightissä työskentelevän Welinin mielestä tiukat toimet taas toisivat asiakkaille turvallisuudentunteen.

-En usko, että asiakkaat reagoisivat esimerkiksi metallinpaljastimiin negatiivisesti, hän arvioi.

Toistaiseksi vakavia järjestyshäiriöitä esiintyy hyvin vähän, vaikka suurissa yökerhoissa käy satoja asiakkaita illassa. Kun asiakkaat joutuvat kahnauksiin, he turvautuvat pääasiassa nyrkkeihin.

-Nelisen vuotta sitten meillä sattui yksi puukotus, joten jo sillä perusteella turvallisuudessa voisi olla parantamisen varaa, Chandi sanoo.

Turvakamerat taltioivat

Häiriöiden minimointi tiukoin turvatoimin koetaan tarpeelliseksi ilman vakavia ennakkotapauksia.

-Ravintoloiden kannattaa varautua mahdollisiin häiriöihin ennen kuin varsinaista todellista tarvetta ilmenee, Welin perustelee turvatoimien tiukentamista. Nykyään ravintoloiden turvallisuus lepää lähinnä portsareiden harteilla, sillä he valikoivat henkilöt, jotka pääsevät ravintolaan sisälle.

-Portsareista suurin osa käyttää työssään luotiliivejä, sillä he joutuvat kestämään asiakkaiden suurimmat tunteiden purkaukset, ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen kertoo.

Koskinen omistaa kymmenen ravintolaa, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Salossa, Raumalla ja Forssassa. Osassa hänen ravintoloistaan myös turvakamerat taltioivat illan tapahtumia.

-Esimerkiksi Helsingin Tigerissä on turvakameravalvonta, ja sen avulla on saatu selvitettyä ravintolassa tapahtuneita varkauksia ja pahoinpitelyitä, ravintolakeisari Koskinen kertoo.

Ravintolat valmiita investointeihin

Kasseihin ravintoloissa suhtaudutaan eri tavoin.

-Meillä asiakkaat joutuvat jättämään kassit ja laukut naulakkoon, sillä se takaa omalta omalta osaltaan takaa turvallisuuden, Hans Lundberg Ostrobotniasta toteaa.

Turvallisuuden parantaminen vaatisi ravintoloilta myös investointeja lähinnä turvalaitteisiin, kuten metallinpaljastimiin. Sitä ei kuitenkaan koeta kynnyskysymyksenä, sillä ravintolat haluavat taata asiakkaiden turvallisuuden.

-Asiakkaiden turvallisuus on kaikille ravintoloitsijoille asia numero yksi. Raha ei ole se syy, miksi esimerkiksi metallinpaljastimia ei vielä ole käytössä, Lundberg Ostrobotniasta vakuuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot