Mainos
Mainos

Yömetrokokeilu alkoi

Metro ajaa kokeilussa perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kaksi tuntia tavallista pidempään eli kello 1:30:een asti.

Kokeilu kestää kesäkuun puoliväliin asti. Kokeilussa selvitetään onko yömetroissa tarpeeksi matkustajia ja kerätään palautetta.

Helsingin seudun liikenteen mukaan yöbussiliikenne jatkuu pääosin entiseen malliin, mutta muutamia vuoroja vähennetään.

– Toki tämä yöbussiliikenne säilyy, muutamia lähtöjä vähennetään, mutta se säilyy kyllä entiseen malliin. Ne bussit ovat ajoittain aika täynnä ja varsinkin nyt pikkujouluaikaan on mielenkiintoista nähdä, että miten tämä metro saa matkustajia. Meillähän on ollut tällainen metron jatkettu liikenne jo vuosia uudenvuoden- ja vappuyönä, ja se tulee jatkossakin säilymään, kertoo Helsingin seudun liikenteen liikennesuunnittelija Arto Siitonen MTV Uutisille.

Siitonen kertoo, että esimerkiksi Taiteiden yönä joskus käytössä olleissa yömetroissa ei ollut riittävästi matkustajia vaan ihmiset matkustivat mieluummin bussilla.

Viikonlopun yömetroissa on tehostettu vartiointi ja niissä kiertää matkalippujen tarkastuspartio. Yömetrokokeilun taustalla on valtuustoaloite.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme