Mainos
Mainos

Yrittäjän eläke selvästi palkansaajaa alhaisempi

Yrittäjän eläke jää selvästi palkansaajan eläkettä heikommaksi. Eläketurvakeskuksen selvityksen mukaan yrittäjät ovat tulotasoonsa nähden alivakuutettuja ja ottavat liian pienen työeläkevakuutuksen.

Yrittäjien eläkevakuutus (YEL) on lakisääteinen kuten palkansaajilla, mutta antaa mahdollisuuden yrittäjän itse vaikuttaa eläketurvan suuruuteen. YEL-vakuutuksen taso jäi noin kolmanneksen matalammaksi kuin yrittäjän tulot antavat olettaa.

Eläketurvakeskuksen selvityksessä tarkasteltiin eroa yrittäjän ottaman eläkevakuutusturvan ja verotuksen perusteena olevien työtulojen välillä.

Selvityksen mukaan alhaiseksi määritelty YEL-työtulo vaikuttaa myös yrittäjän sosiaaliturvaa heikentävästi. YEL-työtulon määrä vaikuttaa yrittäjän sosiaalietuuksiin, kuten sairausvakuutuksen päivärahaan ja työttömyysturvan ansiopäivärahaan tai siihen, onko yrittäjällä oikeutta osa-aikaeläkkeeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot