Mainos
Mainos

Yrittäjäraha ja oppisopimus apuna työllistymisessä

70 prosenttia yrittäjärahalla ja oppisopimuskoulutuksella työtä etsineistä työllistyi kolmen kuukauden kuluessa.

Yrittäjäraha ja oppisopimuskoulutus näyttävät olevan varmimmat väylät, joilla työvoimapoliittisiin toimiin osallistunut työtön löytää töitä. Työministeriön selvityksestä käy ilmi, että yrittäjärahaa tai oppisopimuskoulutusta saaneista 70 prosenttia työllistyi kolmen kuukauden kuluessa.

Muita useammin töitä saivat myös ne, jotka olivat olleet työllistettyinä yksityisaloille tai osa-aikasijaiseksi tai osallistuneet ammatilliseen työvoimakoulutukseen.

Heikommin töitä sen sijaan toi yhdistelmätuki tai työmarkkinatuellinen harjoittelu. Kaikista työvoimapoliittisiin toimiin osallistuneista töitä löysi tässä ajassa joka neljäs.

Työministeriön teettämässä tutkimuksessa selvitettiin vuosien 2002-2005 välisenä aikana työvoimapoliittisiin toimiin osallistuneiden työttömien työllistymistä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että osallistuminen työvoimapoliittisiin toimiin on usein toistuvaa. Valtaosa koulutukseen ja muihin tukitoimiin osallistuneista työttömistä oli ollut mukana jo aiemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot