Mainos
Mainos

Yrittäjät eivät halua Ylen mediamaksua

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo, että Yleisradion rahoittaminen mediamaksulla ei sovi yrittäjille.

- Esitys on pienituloisten asuntokuntien ja yrittäjien kannalta erityisen ongelmallinen, toimitusjohtaja Jussi Järventaus korostaa.

Esityksen mukaan 42 000 yritystä joutuisi maksamaan mediamaksua 525 euroa vuodessa. Lisäksi yrittäjäperheen maksettavaksi tulisi kotitalouksilta perittävä 175 euron mediamaksu. Maksuvelvollisia olisivat pienetkin yritykset eli yritykset ja yhteisöt, joiden vuotuinen liikevaihto ylittää 400 000 euroa.

- Työryhmän esitystä mediamaksusta voidaan pitää ylimääräisenä verona yrittäjille, perustelee Järventaus.

Suomen Yrittäjien mielestä Yleisradion rahoittaminen suoraan valtion budjetista toisi Yleisradion toimintaan selkeyden, jolloin maksurasitus jakaantuisi veronmaksuperusteiden mukaisesti. Se toisi myös ryhdikkyyttä Yleisradion toimintaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot