Mainos
Mainos

Yrittäjät kesälomailevat kaksi viikkoa

Yrittäjien toiveissa olisi kahden viikon sijaan neljän viikon kesäloma. Majoitus- ja ravitsemusalan yrittäjillä loma jää keskimääräistäkin lyhyemmäksi.

Yrittäjät pitävät kesälomaa keskimäärin kaksi viikkoa, vaikka toiveena olisi neljä viikkoa. Vajaat yhdeksän prosenttia yrittäjistä ei pidä lainkaan kesälomaa.

Kaksi kolmesta viettää lomaansa heinäkuussa, selviää Suomen Yrittäjien selvityksestä. Reilu kymmenen prosenttia yrittäjistä lomailee kesäkuussa ja elokuussa.

- Yrittäjien loma on riippuvainen toimialasta. Kesäloman pituuteen, jaksottumiseen ja loman ajoittumiseen vaikuttaa toimialan mahdollinen sesonkiluonteisuus, kertoo Suomen Yrittäjien ekonomisti Harri Hietala.

Kesäsesonki tuntuu varsinkin majoitus- ja ravitsemustoiminnassa, jossa neljännes ei lomaile lainkaan. Keskimääräistä lyhyempää lomaa viettävät myös kuljetuksen ja kaupan yrittäjät.

Satunnaisotokseen poimituista 3000 kyselyyn vastasi 585 yrittäjää kesäkuun puolivälin jälkeen. Vastaajajakauma edustaa hyvin Suomen pk-yritysrakennetta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot