Mainos
Mainos

Yrittäjät taistoon huijareita vastaan netissä

Kuusi nettiluetteloyhtiö Directan epäselvyyksistä kärsinyttä pienyrittäjää on lähtenyt taistoon yrittäjien oikeuksien puolesta. Yrittäjät ovat avanneet intenetiin pienyrittäjille avoimen foorumin huijaa.info -osoitteeseen.

Yrittäjien mukaan sivuston ensijainen tarkoitus on saada pienyrittäjille kuluttajien kaltaiset oikeudet. Kuluttajansuojalaissa on porsaanreikä, se ei suojaa pienyrittäjiä kuluttajien tapaan.

Yrittäjät keräävät sivustolla nimiä nettiadressiin tarkoituksenaan toimittaa se aikanaan eduskuntaan.

Pienyrittäjät kokevat, etteivät he pysty yksin kontrolloimaan lukuisia yhteydenottoja ja erottamaan niistä mahdollisia huijareita. Yrittäjät saavat yhteydenottoja etenkin yrityksen perustamisen jälkeen.

- Tilitoimistot hoitavat juoksevat asiat ja me teemme töitä. Pienyrittäjät eivät osaa sopimusoikeutta ja ovat ikään kuin vapaata riistaa, kertoo yrittäjä Vesa-Pekka Päärni Vaasasta.

Yrittäjien mielestä pienyrityksellä tulisi olla jokin keskitetty taho, johon ottaa ongelmatilanteissa yhteyttä. He kritisoivat yrittäjäjärjestöjä byrokratiasta ja tiedotusvälineitä passiivisuudesta.

Yrittäjät kokevat, että vertaistukea epäselvyyksistä saa vain internetin keskustelupalstoilta.

- Ongelmana on, ettei keskusteluja voi käydä vapaasti, koska sieltä poistetaan asiallisia viestejä ja kokonaisia keskusteluja, adressissa sanotaan.

Yrittäjien luoma nettisivusto sai pontta yhteentörmäyksestä nettiluetteloyhtiö Directan kanssa. Sadat yrittäjät kokevat tulleensa huijatuiksi ja ovat tehneet Directan toiminnasta poliisille selvityspyynnön. Poliisi miettii, onko luetteloyhtiön toiminnassa aihetta epäillä rikosta.

Yrittäjät korostavat, että huijaa.info -sivuston tarkoitus on tuoda esille kaikki epäasiallista liiketoimintaa harjoittavat yritykset.

- Kartoitamme tämän hetkistä tilannetta Suomessa, yrittäjä Vesa-Pekka Päärni kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme