Mainos
Mainos

Yrittäjien ja kuntien yhteistyö sujuu paremmin kuin ennen

Yrittäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä kotikuntiensa toimintaan. Suomen Yrittäjien kyselyn mukaan yrittäjät arvioivat yhteistyön kunnan kanssa sujuvan pääosin mallikkaasti. Kuntien saamissa arvioissa on kuitenkin suuria eroja.

Yrittäjien mielestä kunnat selvittävät edelleen huonosti päätöstensä vaikutuksia yrityksiin. Myös kuntien hankintaosaaminen saa moitteita.

Etenkin pienet yritykset kokevat, että kunnan hankinnat, kuten kunnossapito ja tavarahankinnat, kilpailutetaan liian isoina kokonaisuuksina. Tämä jättää usein pienet yritykset kilpailuttamisen ulkopuolelle.

- On hyvä, että yleinen elinkeinopolitiikka saa myönteisen arvion. Huolestuttavaa on, että yrittäjiltä tulee kritiikkiä asioista, jotka he nimeävät elinkeinopolitiikan tärkeimmiksi lohkoiksi, arvioi Suomen Yrittäjien järjestöjohtaja Kari Hiltunen.

Suurista kaupungeista eniten heikentyi Turun arvio. Myös Jyväskylä ja Lahti saivat yrittäjiltä aiempaa heikommat arviot.

Valtakunnallisesti kaikista parhaimmat pisteet saivat Alavus ja Töysä Etelä-Pohjanmaalta. Suurista kaupungeista eniten kehuja saivat Vantaa, Oulu ja Espoo.

Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan mittaristokyselyyn vastasi yli 1800 yrittäjää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme