Mainos
Mainos

Yrittäjien salainen muistio: Wuoriselta karhutaan 40 000 euroa

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jarkko Wuorisen saamat mittavat kulukorvaukset aiheuttavat hämminkiä yrittäjäjärjestössä. Puheenjohtajan tehtävä on sivutoiminen, mutta Wuorinen nosti viime vuonna päivärahoja lähes kaikilta työpäiviltä. Yrittäjäjärjestö kysyy nyt verottajalta, meneekö tässä kaikki oikein.

MTV:n uutisten haltuunsa saaman tilintarkastusmuistion mukaan "verotuksellisesti puheenjohtajaa on pidettävä päätoimisena eikä hänelle voida maksaa verovapaita kulukorvauksia". Savonlinnassa asuva Wuorinen on saanut päivärahojen lisäksi kilometrikorvauksia ja hänellä on selvityksen mukaan myös asuntoetu Helsingissä.

Tilintarkastajat laskevat, että Wuorisen pitäisi palauttaa järjestölle 40 000 euroa.

- Jos nämä siirtyvät yrittäjäjärjestön kirjanpidosta minun kirjanpitooni, silloin korvaan kustannukset luonnollisesti järjestölle. Mutta siinäkin tapauksessa kaikki on tehty nykyisen matkustusohjesäännön mukaisesti, Wuorinen sanoo.

Wuorisen mukaan ongelma on positiivinen, sillä kuluja on syntynyt, kun hän ajanut yrittäjien etuja ympäri maata ja Eurooppaakin.

- Olen muodostanut suhteita poliittisen johdon ja järjestöjen kanssa ja se on vaatinut erityistä aktiivisuutta. Lisäksi olen ollut varapuheenjohtajana eurooppalaisessa yrittäjäjärjestössä, Wuorinen muistuttaa.

Yrittäjät valitsevat puheenjohtajan lokakuun lopulla Turussa. Wuorisen mielestä hänen kulukorvaustensa esiinnostaminen voi olla puheenjohtajapeliä.

- Näyttää siltä, että tämä haluttiin nostaa esiin lähempänä vaalia, Wuorinen sanoo.

Wuorisella on yrittäjäjärjestön hallituksessa arvostelijoita, mutta kukaan ei halua esittää kritiikkiä omalla nimellään.

Wuorinen toimittaja Jussi Kärjen haastattelussa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme